SEDAN SATTE VI OSS UNDER JORDEN

av Miriam Boolsen

 

Sedan satte vi oss under jorden blev sommaren 2018 uttagen att delta i inte mindre än två scenkonstfestivaler: Gothenburg Fringe Festival (Göteborg) och STOFF (Stockholm)!

I augusti spelade vi på Teater Uno i Göteborg, och i september på Teater Tre i Stockholm.

 

Scenkonstguiden om vår medverkan på Gothenburg Fringe:

”Jag vet inte ens var jag ska börja. Så många sinnesintryck och så otroligt vacker text! […] jag försvann ner under jorden och lyssnade till ett språk som var svenska, men som var underlagt andra regler för förståelsen av verkligheten. Hade gärna stannat kvar därnere… […]”

 

OM FÖRESTÄLLNINGEN


Inte ett löv på en gren som undgår vår uppmärksamhet. Inte en tand i munnen på en ekorre som inte kommit till vår vetskap. Du kanske aldrig har hört talas om oss? Du har nog bara glömt, lyssna så minns du.
Nu, visst känner du? Kommer du ihåg?

Du vet väl att vi finns där? 

De har alltid funnits. Tittat, lyssnat och vävt människornas livstrådar. Nu kan plötsligt slutet vara nära. Är den här kaotiska världen ännu värd att rädda – och i så fall, vad krävs av dem?

BATALJ presenterar en lekfull och innovativ föreställning om den allmänmänskliga längtan efter ett syfte, och vad vi är beredda att offra i jakten på  det. Miriam Boolsen är en dansk dramatiker som i flera år varit verksam i Nederländerna. Detta är första gången något av hennes verk spelas på svenska.

 

MEDVERKANDE
Manus  ~  MIRIAM BOOLSEN
På scen  ~  TOVE SIMONSEN & MOA ÅSTRÖM
Regiöga  ~  MALIN B. ERIKSON
Ljusdesign  ~  BENNY AVÉR & CHRISTINA KAMMA
Foto, trailer & ljud  ~  KJELL ÅSTRÖM
Översättning & produktion  ~  MOA ÅSTRÖM & TOVE SIMONSEN

 

banner1

 

 

 

mörkaresmalny